Lumenator II *Patent Pending

Inline Belichtings- en Ontwikkelsysteem voor Zeefdrukramen

Met de Lumenator II, een inline belichtings- en ontwikkelsysteem voor zeefdrukramen, worden uw zeeframen met de hoogste precisie belicht én ontwikkeld.

Inline belichtings- en ontwikkelsysteem

De Lumenator II *Patent Pending

Nadat met een CTS-systeem digitaal een beeld is gecreëerd, wordt het zeefraam op de band van de Lumenator II gezet. Op het touchscreen display geeft de zeefdrukker de gewenste (opgeslagen) belichtingstijd aan. Het zeefraam wordt automatisch in het systeem gevoerd, waarna het UV-LED lichtveld voor een homogene, gelijkmatige verdeling van het licht zorgt. Het belichte raam loopt vervolgens automatisch door een ontwikkelunit, waar het beeld met maximaal 6 waternozzles haarscherp wordt ontwikkeld. Binnen 1-2 minuten is het zeefraam klaar voor gebruik.

Afhankelijk van o.a. de gebruikte emulsie kunnen maximaal 250-300 zeeframen per 8 uur automatisch worden geproduceerd.

Specificaties van de Lumenator II

Lumenator II is geschikt voor zeeframen die met CTS-systemen zoals Exile Spyder of M&R i-Image S voorbereid zijn, met een maximale grootte van 109x81cm (42”x32”).

Vergeleken met traditionele metaalhalide lampen, besparen de LED-UV lampen energie en produceren ze nauwelijks warmte. Daarnaast is de levensduur van LED-UV lampen van de Lumenator II velen malen langer dan die van metaalhalide lampen.

De UV-LED’s en de watertoevoer worden automatisch uitgeschakeld na afloop van de belichting en ontwikkeling.

Download PDF Lumenator II