Lotus EVO Zeefreinigingssysteem

In-line zeefreiniging is de meest kostengunstige en tijdsbesparende oplossing voor uw zeefdruk reinigingsprobleem.

Met een Lotus EVO systeem worden uw zeeframen automatisch gereinigd, ontvet, gestript, nagespoeld en gedroogd. Na enige minuten zijn de zeeframen klaar om opnieuw ingefilmd te worden. Een Lotus EVO zeefreinigingssysteem bestaat uit een machine, een reinigingsproduct voor de inkt en een reinigingsproduct voor de emulsie. Lotus EVO reinigingssystemen gebruiken uitsluitend niet-vluchtige reinigingsmiddelen die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Daardoor zijn Lotus EVO reinigingssystemen de milieuvriendelijkste en personeelvriendelijkste reinigingssystemen! Lotus EVO systemen zijn leverbaar in verschillende configuraties, afhankelijk van de omstandigheden van de drukker.

Deze configuraties zijn:

Lotus EVO Compact

Zeefreinigingssysteem

Lotus EVO Compact

Download PDF Lotus EVO Compact 

Lotus EVO Compact is de kleinste uitvoering van het complete reinigingssysteem. Met een maximale doorvoerhoogte is de Lotus EVO Compact zeer geschikt voor textieldrukkerijen en klein-formaat zeefdrukkerijen.

Lotus EVO Modular

Zeefreinigingssysteem

Lotus EVO :4

Download PDF Lotus EVO Modular 

Lotus EVO Modular systemen worden individueel geproduceerd en aangepast aan de omstandigheden van de drukker. De modulaire systemen zijn verkrijgbaar met een doorvoerhoogte tussen de 125 en 400cm.

De verschillende modulaire systemen zijn:

Lotus EVO :3
Bestaande uit 1 reinigingsmodule, 1 stripper module en 1 hogedruk watermodule. Dit systeem is geschikt voor kleinere drukkerijen en drukkerijen met inkten die zich eenvoudig laten verwijderen.

Lotus EVO :4
Indien de inkten hardnekkiger zijn dan is een Lotus EVO :4 de beste oplossing. Dit systeem is hetzelfde als een Lotus EVO :3, met een extra hogedruk watermodule voor de stripper. Hier worden de hardnekkige inktresten verwijderd alvorens het zeefraam wordt gestript.

Lotus EVO :5
Voor drukkerijen met zeer lastige inkten (bijv 2-Component) of zeer grote zeeframen is een Lotus EVO :5 vaak de beste oplossing. Dit systeem is hetzelfde als een Lotus EVO :4, maar heeft een extra reinigingsmodule. De dubbele reiniging lost zelfs de meest hardnekkige inkten op.

Welk systeem voor uw drukkerij het beste reinigingsresultaat geeft, hangt van uw specifieke omstandigheden af. Op basis van een handmatige test kunnen wij u het juiste systeem adviseren.

Voor meer informatie of een demonstratie kunt u ons bellen of mailen:

T. +31(0)73 522 14 79 / e-mail :